НОВЕ МІСТО-ПОБРАТИМ - ФРАНЦУЗЬКИЙ ЛЯНС

НОВЕ МІСТО-ПОБРАТИМ - ФРАНЦУЗЬКИЙ ЛЯНС

Чим більше друзів - тим краще. Завжди можна сподіватися на підтримку, допомогу. Стають побратимами і міста. Зокрема, добрі стосунки Самбір налагодив з містами Польщі, Словаччини та Прибалтики. А тепер маємо нагоду потоваришувати ще й з французьким Лянсом.

У понеділок в міській раді приймали гостей з Франції. Вперше у нас побували гості з невеличкого містечка Лянс (Франція), яке також є районним центром. Проживає там близько 35 тисяч осіб. Рівноцінні партнери.
Доменік Мен’є, працівник відділу роботи з молоддю та Маґалі Одеґон, вчитель математики місцевого коледжу, зустрілись з міським головою Юрієм Гамаром. Основна мета візиту - налагодження співпраці зі школами, які вивчають французьку мову.

Перспективні напрямки роботи вивчали спільно із заступником міського голови Іриною Курлятович, в.о. начальника відділу освіти Святославом Ухачом, в.о. начальника відділу управління економіки Оксаною Фур, та педагогами з гімназії - вчителем англійської та французької мов,

керівником "Євроклубу" Тетяною Головченко та вчителем французької мови Марією Стисло. Попередньо пан Домінік та пані Маґалі вже мали зустріч з директором гімназії Світланою Якубовською.
Французькі колеги зацікавлені у налагодженні тісних стосунків з гімназією й з тієї причини, що це - єдиний заклад в нашому місті, де вивчають французьку мову. У високому рівні її викладання вони пересвідчилися під час ранкової екскурсії нашим містом, яку під керівництвом Марії Стисло провели гімназисти французькою мовою. До слова, учні є призерами обласних учнівських олімпіад з французької.
Майже годину тривала робоча зустріч, результатом якої є певні домовленості, зокрема, щодо реалізації молодіжних проектів. Для юні - це добра нагода покращити свої знання з французької, ознайомитися з культурою однієї з провідних держав Європи.
Після зустрічі Маґалі Одеґон та Доменік Мен’є відзначили, що вражені тим, наскільки гостинно зустріли їх у Самборі та Львові. Не сподівалися, що наше місто має таку цікаву історію.

/Files/images/Французький лянс ..jpg

Кiлькiсть переглядiв: 281

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.