«Самбір – місто європейського шарму та краси»

Я хочу щиро подякувати учням 5-7 класів за успішний захист міського проекту шкіл: «Самбір – місто європейського шарму та краси», головна мета якого - глибше вивчення та пізнання свого рідного міста та вміння представити його гостям, туристам з-за кордону англійського , французькою, німецькою та польською мовою.

Старшокласники нашої гімназії, які вивчають французьку мову , наполегливо готувались до даного проекту і минулого тижня ми розпочали його реалізацію, провели екскурсію-подорож по деяких визначних місцях Самбора для учнів шкіл, гостей, батьків, вчителів.

Кожний екскурсовод, було їх 8 , мав свого перекладача, Манецька Юлія кваліфіковано перекладала мій виступ . Історію міста , його минуле та сьогодення змістовно висвітлювали Кучак Марат та Смородінов Віталій (5-Б), Висоцька Христина, Наталя Ручка (5-А) подорожували присутнім авторський вірш «Моє місто - моя радість» , переклад якого зробила Криванчик Оленка (7-А).

Витівська Марія та Марта Деркач цікаво розповідали про нашу площу Ринок , монумент Оранту-Покровительку Матері України , пам’ятник Т.Шевченку.

З пам’яткою архітектуру 17-19 ст., яка біла і залишається душею і сонцем, одним із символів міста, його окрасою – Ратушею, присутніх знайомили Ліза Головчак 6-Б та Наталя Бурак 6-А.

Ястребська Христина (7-Б), Коваль Руслана 7-А красномовно представили перлину Самбора, його концертний зал органної та камерної музики , який за акустикою звучання є другий у Європі після залу у Відні.

Родзинкою подорожі стала церква Різдва Пресвятої Богородиці , де знаходиться дорогоцінний скарб , джерело благодаті, з якого варто кожному користати.

Це Самбірська Чудотоворна ікона Божої Матері та мощі Святого Валентина.

Учні 6-А класу Зубар Аліна - Матвійчук Марта , Костюк Назар – Француз Софія зібрали багатий цінний матеріал про священномученика Валентина . Вони наголосили, що цей Святий є не тільки покровителем закоханих , а й має ласку в Бога допомагати людям оздоровлювати хворих від різних недуг.

Емоційно й зворушливо звучали розповіді Білого Дмитра (7-Б), -Сенкальської Марти (6-Б), Білої Марти (6-Б) - Бережницького Ростислава (6-Б) про історію про Чудотворну ікону Матінки Божої, яка заплакала кровавими сльозами у нашому місті, обрала собі це місто і стала його покровителькою, Матір’ю українського народу , нашою гордістю та національною святинею . А подячна пісня , яка так ніжно прозвучала у виконанні Марти Білої та її брата Дмитра зворушила багатьох до сліз.

Слова великої подяки та вдячності отримати гімназисти від гостей Войтко Л.С. головний спеціаліст відділу освіти , Сороки О.А. колишній завідувач методичного кабінету та Генкузен С.І. голова методичного об’єднання учителів іноземних мов міста Самбора.

А найбільшу нагороду Материнське благословення та Божу ласку вони отримали від Матінки Божої, Св. Валентина яких вони так ревно представляли . Дякуючи Світлані Андріївні екскурсія знята на відео, а завдяки Юлії Зубаль у нас є багато чудових світлин з екскурсії. А ще раз дуже дякую всім учасникам . Ви молодці . Я пишаюсь Вами.

Кiлькiсть переглядiв: 117

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.